Főoldal > Beköszönő

Beköszönő

Isten hozta az Olvasót!


Köszöntjük azt is, aki már évek óta tud a Kis Tükörről, és már akkor is olvasója volt, amikor papíron jelent meg. És azt is, aki csak valahonnan idetévedt, és a név alapján nem tudja, vajon ez egy gyerekeknek szóló honlap (Hello Kitty, esetleg Hófehérke mostohájának tükre a Kis Tükör) vagy valami idejétmúlt hírújság, amelyik még mindig „tükrözni” akarja a „valóságot”.


Az utóbbiaknak el kell mondanunk: a Kis Tükör egyik sem a kettő közül. A megnevezés tényleg nem árul el sokat. Ha most választanánk nevet internetes magazinunknak, biztos nem erre voksolnánk, de hát a múlt kötelez, és mi nem akarunk elszakadni a gyökereinktől.

A Kis Tükör egy Erdélyben kiadott református családi lap (volt). 1892-től 2009-ig jelent meg, több rövidebb-hosszabb megszakítással (a történetéről részletesebben itt lehet olvasni). Mikor legutoljára megszűnt, sokan siratták itthon és határainkon túl is, ezért a Koinónia Kiadó, aki 1993-tól működtette, némi töprengés után úgy döntött, hogy ha már anyagi és személyi források hiányában nincs lehetőség papíron újraindítani, a világhálón próbálkozik. Sajnos, a terv még mindig nem látszik megvalósulni. Legalább is nem úgy, hogy vadonatúj tartalmakkal jelentkezhessünk újra. Mégis most elindul egy kísérlet, aminek sikere nagy mértékben az olvasóktól függ.

Arról van szó, hogy ezen az internetes oldalon időről-időre újraközöljük az egykor nyomtatásban megjelent cikkek legjavát, esetenként megtűzve egy kis aktualizáló kommentárral. Hogy miért tesszük ezt? Egyrészt mert annakidején, a papíros megjelenés korában kevesekhez jutott el a lap: az utolsó öt-hat évében kétezer példányban jelent meg, kb. ezer belföldi (romániai) és kb. kétszáz külföldi olvasónak járt rendszeresen. Reméljük, itt és most, azaz a világhálón, mások is felfedezik, érdekesnek találják, és az egykori olvasók is visszajárnak böngészni. A Kis Tükör legtöbb cikke általában nem kapcsolódott olyan szorosan naponta változó eseményekhez, a politikumhoz, hogy hamar aktualitását veszíthette volna.
Másrészt minden olvasót arra biztatunk, hogy használja ki az internet adta lehetőségeket, és bátran szóljon hozzá a cikkekhez. Örülnénk, ha termékeny eszmecserék, beszélgetések, viták születnének a cikkek nyomában.

Mindenkinek jókedvű olvasást és áldott karácsonyi ünnepeket kíván az online Kis Tükröt működtető

Koinónia Kiadó