Főoldal > Beszélgetés > Szappanos Regina: Dumáljunk! – 5. rész

Szappanos Regina: Dumáljunk! – 5. rész

A Kis Tükör egykori szappanoperája

Regina faggatja barátnőjét. A 4. rész folytatása.

Adminisztrátor 2012. február 5. 0 hozzászólás

Eddig mindig én beszéltem, te pedig hallgattál és okos kérdéseket tettél fel. Most jó lenne, ha te is mondanál valamit magadról.

 

Nincs túl sok mondanivalóm. Szeretnék szeretni – talán csak ennyi.

 

Lehetne pontosabban?

 

Szeretnék tartozni valakihez, szeretném, ha valaki mindennél és mindenkinél fontosabb lenne nekem, szeretnék valakiben gyönyörködni, szeretném valakivel nagyon mélyen megosztani magam. Ezen kívül szeretném valakinek fogni a kezét, megjegyezni az illatát. Satöbbi. Szerintem tényleg úgy vagyunk teremtve, hogy erre vágyjunk, és ha ez nincs meg valakinek az életében, akkor nagyon elemi módon hiányzik.

 

Csak te akarsz szeretni, vagy téged is szeressenek?

 

Jaj, hogy kérdezhetsz ilyet? Persze hogy szeressenek. Vagyis szeressen. Szeretet nélkül nem is lehet kibírni az életet... Azt hiszem, ezek nem túl különleges dolgok, ezért mondtam, hogy igazán nincs mondanivalóm.

 

Dehogy nincs! Szeretnék kérdezni tőled valamit. Mindezt úgy mondtad el, mintha még sosem történt volna meg veled, pedig néhányan szerettek már, és néhányakat te is szerettél...

 

Igen, de valahogy sohasem sikerült áttörnünk azt a falat, hogy „na, mi teljesen összetartozunk”. Bennem ott volt a fal, és lehet, hogy a másikban is – mindenesetre nem tudtunk valóságosan társai lenni egymásnak, érted? Pedig lehet, hogy igazi, tökéletes kapcsolat lett volna. Ez még most is fáj, de inkább attól félek, hogy újra meg fogom ismételni ugyanazokat a hibákat. És ezt nagyon szeretném elkerülni. Persze ehhez előbb kellene valaki, akin gyakorolhatom a régi hibák elkerülését...

 

Na igen. Visszatérve arra a kérdésre, hogy hiányzik vagy nem hiányzik: ezek szerint te azt mondod, hogy ha valakinek nincs társa, akkor feltétlenül hiányzik neki.

 

Igen. Nekem legalábbis nagyon hiányzik. Persze félek is tőle. Néha például arra gondolok: hogyan lehet valakit állandóan elviselni?

 

Mármint a házasságban?

 

Igen. Biztos lesznek nagy kiábrándulások, és azt majd ki kell bírni – de hogyan? Viszont ennél a félelemnél erősebb az az érzés, hogy szeretnék szeretni.

Mégis van mondanivalód.

 

 

(Kis Tükör, 2003. október)




Max. 1000 leütés

A Kis Tükör egykori szappanoperája